Ndiqni këta hapa për dush më të mirë
14:35 | 02 Shtator 2018

Nëse nuk bëni dush në mënyrën e duhur, ju lehtësisht mund t’i shkaktoni vetes dëme, dhe dushet e përditshme do të ju bëjnë më shumë dëme se të mira.

 


 

Ju sjellim disa këshilla që duhet t’i mbani në mend, përcjell KosovaPress.
1.     Temperatura e ujit duhet të jetë mesatare, uji i nxehtë ju than lëkurën, kurse ai i ftohte ju ulë skajshmërisht temperaturën e trupit,
2.     Dushe të shkurta preferohen për shëndet më të mirë, 10 minuta ju mjaftojnë që të jeni në rregull me pastrimin,
3.     Përdorni sapun pastrues, shmanguni nga ata kundër baktereve
4.     Nuk keni nevojë për fërkues të trupit, nëse e përdorni, kujdes mos u fërkoni vrazhdë apo jashtë mase,
5.     Sapuni vetëm për vendet ku keni nevojë duart, ndër sqetulla, dhe pjesën e prapme,
6.     Pas dushit gjithmonë përdorni krem për zbutje të lëkurës, lehtësisht kremi liron ujin e panevojshëm nga trupi dhe ju freskon

Lily.